Smil for din egen skyld: Smil til dig selv! I øjeblikket er jeg inden i et flow. Det er et flow der på alverdens forskellige måder minder mig om hvor helt igennem intelligente vores sind og celler er. Vores celler arbejder hele tiden i den retning vi selv ønsker, altså i den retning vi tænker. Cellerne lagrer alle vores oplevelser og forbinder vores tanker med indre- og kropslige fornemmelser, og vores kropslige fornemmelser forbindes igen med med vores tanker og følelser.

Hvad betyder det for dig?

På den måde er opbygningen af tanker, indre- og ydre fornemmelser og følelser, nærmest som et indre økosystem hvor alle faktorer er afhængige af hinanden og hvis outcome viser sig i vort velbefindende.

Lyder det kompliceret? Lad os se nærmere på det!

Dyrk Endorfiner

Når vi smiler og griner frigives lykkehormonet Endorfin – Det kan vi godt lide! Men det er desværre ikke altid muligt at hente endorfiner ned fra hylden når vi har lyst til det, som en anden ColaCola hos Købmanden.. Og dog! For det er nemlig lige præcis det vi kan!

Øvelse:

Prøv engang at at smile: Lige nu vil være passende! Kan du ikke krænge mundvigene den mindste smule opad, kan du tage en blyant eller en kuglepen i munden så mundvigene “tvinges” en bare lille my op. Hold nu “smilet” i 10 sekunder og send mig (det vil jeg blive så glad af) eller én du holder af, en kærlig tanke. Det behøver ikke føles naturligt og jeg er klar over at det for nogle vil føles som en kræftanstrængelse af smile på komando: Prøv alligevel! Efter 10 sekunder kan du slappe af i mundvigen så dit smil finder et mere naturligt leje, og nu vil jeg bede dig mærke efter, hvordan din indre tilstand har ændret sig, blot ved at smile. Synes du godt om små simple øvelser er der flere lige her

Lille dreng smiler for sig selv Pixabay

Forklaringen kommer her:

Dine celler husker! Og i ovenstående tilfælde husker og genererer de den eller de følelser du tidligere har forbundet med at smile. Cellerne kender ikke årsagen til at du smiler men responderer på at det gør dig glad, og dermed frigives der endorfiner. Så, om du smiler til andre spiller ingen rolle: Smil for din egen skyld! Jo oftere du laver denne lille øvelse, jo stærkere og mere positiv vil effekten blive så på den måde kan du virkelig hente og aktiverer endorfiner når du har lyst.

Jeg ønsker for dig at du vil gå ud i verden og tage imod de smil der vil blive givet til dig, og at du vil sprede dem videre ud i verden og være bevidst om betydningen af netop dit smil.

Smil