Vi er mange der gennem vores liv er vokset op med forståelsen af, at selvtillid er den følelse man fyldes med, når man har det godt med sig selv, med sine ydre omgivelser og sine evner!

Men denne opfattelse giver anledning til at mange kan føle sig forkert eller misforstået. Vi kan hver især sagtens hvile i, at vi er super dygtige til for eksempel vores arbejde, og alligevel have en fornemmelse af, at vi skal kæmpe for at blive respekteret eller accepteret. Årsagen er, at betegnelsen selvtillid alene beskriver din selvfølelse af egne evner, hvorimod selvværd handler om hvem du er som person: Hvad du er værd som menneske. Både i din egen verden og i andres verden!

Accepten af at selvtillid og selvværd ikke hænger sammen i den forstand, kan for mange være lidt af en kamel at sluge, for hvem er de ? Omvendt, kan det være en lettelse, pludselig at forstå hvorfor man trods alle kurserne og uddannelserne, stadig ikke føler at omverden virkelig ser og accepterer dig for den du er.

Det er muligt at arbejde med sig selv! Det kræver velvillighed og åbenhed, men alt kan lade sig gøre og alt lader sig gøre, for den der ønsker det.

Når jeg coacher og tilbyder terapi, er det min fornemste opgave at guide dig trygt og sikkert i den retning du ønsker at gå. Det er ligesom når du rejser ud i verden: Så er det som regel en rigtig god ide at have styr på din bagage inden du tager afsted. Sådan er det også når du arbejder med dig selv, og derfor kan det ske at vi kigger i din rygsæk før vi går rigtigt igang. Det er nemlig også min opgave at gå med dig og støtte op om de første skridt hen imod det sted du ønsker at være.

På den måde vil det være muligt, at finde en bedre version af dig frem i lyset!