Alle handlinger starter med en tanke, så det må være her også vi starter!

Kort fortalt er tanken fundamentet bag alle handlinger. Alle tanker er bygget op at tre elementer og det er dem der tilsammen resultere i en handling: Vi kalder dem Tankernes byggesten!

Et eksempel du sikkert kan genkende: Alarmen ringer om morgnen. Du skal op og i gang med dagens gøremål: Du skal på arbejde! Når du tænker tanken “arbejde” sker der vilkårligt tre ting i dit ubevidste sind: Du ser et billede! Måske af dit skrivebord, måske af din kollega. Og samtidig hører du en lyd! For eksempel en stemme eller en tone. Når du ser billedet og hører lyden får du også en fornemmelse i kroppen.. Det kan være i maven, i brystet og alt der imellem.

Disse ting sker på et ubevidst plan som de færreste når at tænke over. Rækkefølgen kan variere fra tanke til tanke, fra person til person. Men resultatet er altid en endelig, logisk konklusion. For eksempel: “Åh nej, jeg gider ikke: Det er så kedeligt det jeg skal i dag!”

Vi får hvad vi tænker, og sikke en kedelig dag vi får på jobbet!

Så! Prøv nu at forestil dig hvad der sker når vi bliver bevidste om tankernes byggesten. Og når dernæst laver om på vores tankers byggesten: Når vi omprogrammerer vores opfattelse af verden, ændre billedet, forestillingen om det vi har i vente. Og vi ændre lyden og kropsfornemmelsen?

Korrekt! Så bliver resultatet, den logiske konklusion, også ændret!

Og fordi vi ved dette om måden vi tænker og oplever verden, kan vi arbejde med det og det er lige præcis det vi vil gøre. Nu lyder det hele meget let, og det er det sådan set også når du kender vejen ind til de elementer vi knapt nok registrerer. Ikke alt ligger lige til højrebenet, men alt er tilgængeligt hvis du ved hvad du leder efter.. Det er det der gør det så spændende at arbejde med, både for klienten der ønsker at ændre noget, og for behandleren.

Jeg har selv ændret ganske meget på både mine og på andres byggesten. Hvad kunne du selv forestille dig, kunne være spændende at få omprogrammeret?